19 maj, 2024

Vi är tillbaka!

Det var ett tag sedan vi var ute på vägarna.

Vi sålde vår Dethleffs 7850 XLI av årsmodell 2012 förra året för att pröva på båtlivet. Det var ett stort beslut för både mig själv och Jessika då vi hade kört husbil sedan vi var 18 år och var väldigt glada för den livsstilen.

Både jag och Jessika hade varit på sjön tidigare och seglat i många år. Därför tyckte både vi och barnen att vi skulle få prova på båtlivet. Hösten 2020 köpte vi vår båt men valet föll dock inte på en segelbåt, utan en motorbåt modell Fairline Targa 34 från 2005 då det kändes enklare med barnen.

Vi investerade många timmar i båten så att vi kunde få den i toppskick och våren 2021 sjösatte vi vår nya ögonsten i perfekt väder. Nu skulle här levas båtliv på högsta nivå och minnena av vår gamla husbil försvann ut i dimman. Vi var ute och badade, besökte ett par olika hamnar och underbara Ven i Öresund. Vi fick ett par fina dagar i början av sommaren 2021. Framförallt så va det trevligt att bryggsegla och titta på folk i allmänhet. Vi tyckte till en början att det var mysigt och allt kändes rätt under försäsongen, men….

Är detta båtliv rätt för oss?

Men… Långsamt smög där in en känsla utav saknad. Saknad av något som jag till en början hade svårt att sätta fingret på. Jag avfärdade både tanke och känsla men efter ett par dagar blev det mer intensivt och jag var tvungen till att fråga Jessika. Jag tog ett djupt andetag och tog mod till mig och plötsligt,,,, JAG SAKNAR HUSBILEN och dess livsstil som man lever på resande fot. Alla härliga äventyr och upplevelser som vi tillsammans samlat på oss under alla år och bara tanken att framöver inte få chansen att fortsatt få se nya och gamla platser, uppleva nya äventyr och alla härliga stunder med husbilen. Utan tvekan instämde Jessika och berättade att hon satt med samma tankar och känsla men hade inte sagt något. Vad är det vi håller på med? Är detta båtliv rätt för oss? Vi hade ju nu valt att pröva på båtlivet och allt annat var otänkbart. Men vi började diskutera vad vi fick ut av båtlivet i relation till både kostnad och i relation till hur mycket vi kunde utnyttja båten under säsongen i det Skandinaviska klimatet. Vi konstaterade att säsongen bestod av max 3 till 4 månader där vi kunde få ut det vi önskade av båtlivet och vi kom fram till att value for money inte hängde samman. Något stämde inte och framförallt fanns där en känsla, en känsla och saknad av något.

Kalla oss vad ni vill…

Vi började diskutera våra möjligheter att utnyttja båten under sommaren och planen var att sälja båten under sen sommaren för att sedan köpa en ny husbil till säsongen 2022. Vi diskuterade vilka möjligheter där fanns för att enklast bli av med båten till bästa möjliga pris utan att förlora för mycket pengar. Vi kom fram till att vi dagen efter skulle lägga in en annons på båten då det säkert tar ett tag innan den blir såld. Vi valde att lägga ut en annons via Blocket och direkt, på samma dag blev vi fullständigt nerringda av spekulanter. Båten var i riktigt fint skick och den va helt Ready To Run, den låg i vattnet så det var klart att folk blev intresserade. Samma dag, sent på kvällen hade vi visning för den första spekulanten. Det blev efter 21:00 på kvällen då vi hade grillning med sonens hockeylag. Båten blev såld direkt och till ett pris som gjorde att vi faktiskt gick plus på affären med god marginal. Jag kan tänka mig att en del av våra bekanta undrade vad vi höll på med, men kalla oss va ni vill… vi följer bara våra drömmar och nu är vi tillbaka!!

Nu satt vi där…

Utan båt, utan husbil och nästan hela sommaren framför oss. Tanken att först köpa en ny husbil till säsongen 2022 kändes helt fel. Sakande var så stor efter en ny husbil, så vi började dammsuga nätet efter alternativ. Då vi tidigare ägt husbil och prövat flera olika modeller hade vi en klar bild över vad vi kunde tänka oss. Vi hittade ganska fort det vi sökte och jag ringde säljaren på husbilsfirman. Jag presenterade mig och berättade vad familjen kunde tänka sig. Han informerade att exakt den husbilen vi sökte va nästan färdigmonterad på fabriken i Tyskland och skulle inom kort skickas till Sverige.

Vi tar den…

Vi bestämde oss direkt och jag informerade säljaren att vi tar den samt att vi önskar en del tillval så som hydrauliska stöd ben, TV etc. Kontrakt blev skrivit på dagen och den där känslan av saknad som jag tidigare talat om blev nu omvandlad till en känsla av eufori och en känsla av allt nu plötsligt kändes komplett. Vilken modell det blir kommer vi ännu inte avslöja utan vi kommer inom kort göra en video om leverans och då kommer vi avslöja vår nya pärla! Avtalad leveransdag är satt till den 19 Juli i år. Bilden under kanske kan ge en liten hint om vad det blir 😉

Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *